%2C%20rotunda%2C%20transparenta_pn.png)
​FACULTATEA DE ECONOMIA TURISMULUI
INTERN SI INTERNATIONAL
DESPRE ETII

Industria ospitalitatii este sectorul cu cea mai puternica evolutie la nivel global, iar pentru anul 2025 estimarile arata ca 1 din 10 slujbe va fi in turism. Ospitalitatea nu inseamna a fi angajat doar in hoteluri si restaurante, nu ești limitat la o singură poziție si mai ales nu este necesar sa lucrezi într-un singur loc. Acestea sunt de fapt aspectele care diferenteaza un loc de munca in industria ospitalitatii de celelalte industrii si il face unic.
Facultatea de Economia Turismului Intern şi Internaţional are atât o misiune didactică de a forma specialişti cu o înaltă pregătire şi competenţă profesională în sectorul terţiar, în general şi în domeniul turismului în special, capabili să desfăşoare în condiţii optime o gamă deosebit de largă de activităţi specifice unităţilor hoteliere, agenţiilor de turism, unităţilor de alimentaţie şi de agrement din ţară şi din străinătate, firme prestatoare de servicii, cât şi o misiune ştiinţifică de cercetare fundamentală şi aplicativă în domeniul turismului şi serviciilor.
Suportul uman şi managementul performant al Universităţii Româno-Americane şi al Facultăţii de Economia Turismului Intern şi Internaţional au reprezentat încă de la înfiinţare, punctele forte ale recunoaşterii naţionale şi internaţionale ale programelor de studii lansate cursanţilor din cadrul programului de studii de licenţă.
Studenții noștrii au fost întotdeauna pe primul loc, iar filozofia noastră este aceea de a forma personalități puternice cu un bagaj de cunoștiințe bogat, capabile de a răspunde cerințelor de pe piața turistică în orice moment.
Va asteptam cu drag sa traiti experienta de student la ETII!
Filozofie

Dorința noastră este aceea de a forma specialişti cu reale abilităţi şi competenţe pentru industria turismului şi a călătoriilor precum şi pentru domenii adiacente acesteia.
​
Istoric

Facultatea de Economia Turismului Intern şi Internaţional a luat fiinţă în cadrul Universităţii Româno Americane în anul 1991 prin aportul nemijlocit al profesorului universitar doctor Ion Smedescu.